back

Сучасний освітній простір у дії. На прикладі Безуглівського навчально-виховного комплексу

06 лютого 2019

Сьогодні відділом освіти райдержадміністрації була проведена нарада з директорами шкіл, одне із питань якої використання сучасного освітнього простору, як запорука успішної реалізації концепції «Нової української школи». Розглядали це питання на базі Безуглівського НВК. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його заступник Оксана Мелашенко.

 

Учасники виїзної наради мали можливість ознайомитись з освітнім простором першого та четвертого класів НВК. За підтримки сільської ради, державного фінансування та батьківського комітету класи тут повністю оснащені відповідно до концепції НУШ. «Стіни не повинні мовчати, а повинні говорити», - передбачає освітня реформа, тож у Безуглівській школі усе саме так. Осередки навчально-пізнавальної, художньо-творчої діяльності та ігровий мають повне матеріально-технічне та методичне наповнення, з власним творчим підходом вчителя, що неабияк зацікавлює учня та перетворює процес навчання на гру.

 

Запорукою успішного навчання, в умовах розвитку цифрових технологій, є й використання нових методів навчання з новими технічними засобами.

 

Учителі Безуглівського НВК мають можливість стимулювати учнів до навчання незвичними уроками із застосуванням інтерактивної дошки. Як вона працює, який план уроку можна на ній побудувати, які можливості такої дошки, - пояснювали вчителі школи та методисти відділу освіти.

 

Інтерактивна дошка, до речі, лише частина повного оснащення класу біології та хімії. За рахунок фінансування з обласного бюджету, за підтримки Департаменту освіти облдержадміністрації, минулого року для облаштування класу було придбано мікроскопи, мікропрепарати, моделі ДНК та білка, інтерактивну дошку та необхідне обладнання для неї, в тому числі програмне забезпечення, витяжну шафу та демонстраційний стіл тощо.

 

Начальник відділу освіти Леся Лозова зауважила, що подібні класи облаштовують там, де вчителі самі бажають змін, «горять» новітніми освітніми технологіями і можливістю застосовувати їх на практиці.

 

Колектив Безуглівського НВК серед таких – прагне змінюватися сам, йти в ногу з часом на рівні із своїми учнями, і впроваджувати освітню реформу вже сьогодні. Про це сказав присутнім голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Закликав кожного директора навчального закладу зробити висновки з побаченого та намітити для себе, що потрібно для його школи. І обов’язково йти до реалізації запланованого, заручаючись підтримкою місцевої та районної влади.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА