back

У Лосинівській ОТГ громада активно залучається до управління території

25 січня 2019

Свій План соціально-економічного розвитку на 2019-2021 роки, котрий ввійде в Стратегію розвитку, представила і Лосинівська ОТГ.

На обговореннях побували голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його перший заступник Сергій Батрак.

Як повідомив голова Лосинівської громади Володимир Андрієць, план розвитку територій був розроблений ще минулого року, сьогодні ж до нього внесли зміни, і стосується він усіх населених пунктів ОТГ та направлений на розвиток житлово-комунального господарства, освітньої, медичної, культурної та спортивної галузей.

План на 2018-2021 роки представив увазі присутніх начальник відділу ЖКГ, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин ОТГ Роман Шевчун. Серед пріоритетів громади створення зручних умов для проживання та ведення бізнесу, надання якісних соціальних та освітніх послуг, розвиток спортивної галузі та прозоре урядування.

У громаді планують капітально відремонтувати опорну Лосинівську ЗОШ І-ІІІ ст., побудувати централізований водогін у селах Сальне та Леонідівка, відремонтувати водонапірну башту в Лосинівці, зміцнити матеріально-технічну базу КП «Промінь» з метою розширення сфери послуг підприємства, забезпечити системне збирання та вивезення твердих побутових відходів з усіх населених пунктів ОТГ та відновлення вуличного освітлення.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що йому приємно перебувати в самодостатній громаді, мешканці якої активно долучаються до управління територій. Відзначив, що обрані пріоритетні напрямки такі ж, як і по всій території Ніжинського району і держави в цілому – розвиток освіти, медицини, культури, житлово-комунального господарства. Розвиток громад став можливий завдяки виваженій державній політиці у реформуванні децентралізації, котра перш за все принесла фінансову незалежність та збільшила власні надходження бюджету Лосинівської ОТГ у 5,9 разів.

Очільник району поспілкувався з мешканцями і щодо впровадження інших урядових реформ – медичної та освітньої, котрі направлені на покращення якості медичної допомоги населенню та створення сучасних умов для отримання освітніх послуг.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА