back

Людина з богом у душі завжди прагне миру і порозуміння

18 січня 2019

Такою була тема засідання «круглого столу», який відбувся сьогодні в райдержадміністрації.

    Учасниками зустрічі були представники релігійних організацій, члени Громадської ради при райдержадміністрації та посадові особи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Ніжинщини.

     Відкриваючи засідання, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко в першу чергу подякувала за співпрацю представникам релігійних громад, за постійну допомогу багатодітним родинам, дітям з інвалідністю, військовослужбовцям, учасникам АТО, а головне – за духовне спілкування та слово Боже, що налаштовує людей на позитивну хвилю. Адже людина, яка відкриває перед Богом серце, змінюється на краще сама, змінює своє життя і завжди прагне миру і порозуміння.

    Значну увагу учасники круглого столу приділили обговоренню нещодавньої визначної події — одержання Томосу про автокефалію та утворення  Православної  Церкви України. Як зауважила Оксана Мелашенко – дуже важливо, що  Україна має власну помісну церкву.  Але ми не повинні забувати і про її розбудову, і про необхідність забезпечити конституційне право кожної людини на релігійний вибір і свободу віросповідання, що кожен громадянин повинен прийти до цього свідомо. Українська церква відкрита для всіх.

    Як зазначали представники ПЦУ Олександр Морозов та Михаїл Якубів, охочих  провокувати й підігрівати релігійні конфлікти у нинішніх умовах може знайтися чимало, а тому потрібно проявити мудрість і терпіння і поводитись виважено та вирішувати всі питання юридично правильно. А з вибором має визначитись сама громада.

    Проте учасники зустрічі були одностайні в тому, що потрібно шукати певний компроміс у стосунках з представниками релігійних громад московського патріархату, проводити зустрічі аби упередити будь-які конфліктні ситуації. Мова йшла і про надзвичайно важливу роль посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема і сільських голів і депутатів, у згуртуванні громади навколо єдиної Православної Церкви України. Особливу увагу при цьому, на думку учасників круглого столу, варто приділяти  вихованню молоді, тому що за нею — майбутнє України.

— Я вважаю, що наша сьогоднішня зустріч була продуктивною, — підсумувала заступник голови РДА, — адже всі маємо одну мету — повернення миру на українські землі, подальший розвиток нашої держави, де дорожать кожною людиною і поважають її духовний вибір. На цьому також наголошує Президент України Петро Порошенко, який окреслив важливі стратегічні цілі України - це шлях побудови демократичної, правової, європейської держави, яка чітко і цілеспрямовано прямує до членства в Європейському Союзі і НАТО. Це шлях нашого національного консенсусу, національної ідеї.

 

Сектор інформаційної діяльності та

 комунікацій з громадськістю райдержадміністрації