back

У с. Безуглівка відбувся схід села

16 січня 2019

У с. Безуглівка сьогодні, 16 січня, відбулись загальні збори громадян. Традиційно під час сходу села очільник громади звітує про виконання місцевого бюджету у минулому році, роботу виконавчого комітету, здійснені заходи на покращення благоустрою територій, соціально-економічний розвиток громади тощо.

 

На загальних зборах громадян завжди присутнє керівництво районної державної адміністрації, структурних підрозділів та інших установ району. Так, до Безуглівки сьогодні приїхали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, керівники відділів райдержадміністрації, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар, представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський, представники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі жителів громади.

 

Сільський голова Людмила Андрусенко зауважила, що до загального фонду бюджету минулого року надійшло 2 млн. 620 тис. грн., більшість коштів було витрачено на безперебійну роботу всіх установ, виплату заробітної плати, оплату енергоносіїв та соціально-економічний розвиток громади. Так, на утримання місцевої пожежної команди було витрачено 231 тис. грн., 89 тис. – на благоустрій територій, 250 тис. – на освітні установи, 80 тис. – на утримання фельдшерського пункту у с. Пашківка, 43 тис. – на придбання інсуліну для хворих громадян на цукровий діабет , 46 тис. – на утримання спортивного тренера та придбання спортивної форми тощо. За рахунок місцевого та державного бюджетів ремонтувались дороги. За кошти фонду соціально-економічного розвитку територій, за сприяння народного депутата Олександра Кодоли, були придбані стільці у Безуглівський будинок культури (49540 грн.), а також лавки, велопарковки та сміттєві баки (46050 грн.).

 

Присутні жителі громади піднімали питання ремонту та підсипки доріг, облаштування вуличного освітлення на деяких вулицях та ремонту мосту поблизу с. Курилівка.

 

Особливу увагу мешканці громади звернули на питання впровадження медичної реформи в районі, що роз’яснював Іван Бондар. Разом із завідуючим Талалаївської амбулаторії Анатолієм Загірняком закликали жителів активізуватися у питанні підписання декларацій з лікарем, що дасть змогу отримувати більш якісну медичну первинну допомогу та покращити матеріально-технічну базу амбулаторії.

 

Про стан виплати орендної плати за паї прозвітували представники ТОВ АПК «Магнат» та СТОВ «Дружба – Нова» Кернел Петро Повисший і Віталій Фурса.

 

Представник депутата Верховної Ради України Олександра Кодоли Олексій Пірковський розповів про роботу народного обранця у 209 окрузі та залучені ним кошти фонду соціально-економічного розвитку територій, на Ніжинщині зокрема.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин на початку свого виступу зауважив, що Україна знаходиться в стані війни. Проте, не зважаючи на цей складний час, політика держави побудована таким чином, що реформи впроваджуються, заробітні плати та пенсії виплачуються, усі установи функціонують, а населення отримує різноманітні послуги. Посадовець подякував сільському голові Безуглівки за активну роботу на покращення благоустрою територій, здійснені заходи на соціально-економічний розвиток громади, за плідну співпрацю та розуміння проблем громадян. Відзначив, що невдовзі, в рамках реформи децентралізації, Безуглівська сільська рада буде приєднана до Ніжинської ОТГ, тож проблеми громади варто вирішувати якнайшвидше, об’єднуючи зусилля. Посадовець повідомив, що у 2019 році на конкурс відбору проектів, що будуть реалізовані за кошти Державного фонду регіонального розвитку, подано проект на утеплення фасаду та облаштування твердопаливної котельні Безуглівського НВК.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА