back

Обговорили проблемні питання в організації пасажироперевезень у районі

15 січня 2019

 

      У районі з кінця минулого року склалася складна ситуація з пасажироперевезеннями на окремих маршрутах, яка викликала соціальну напругу серед жителів Ніжинщини. Зокрема до сіл Перебудова, Почечине та Валентіїв (Перебудівської сільської ради) та  до с.Переяслівки не їздить рейсовий автобус, а до  Богданівки (Перемозької сільської ради) автобус не їздить більше ніж вісім місяців. Як повідомлялось раніше, перевізники за власною заявою достроково розірвали договори з облдержадміністрацією на перевезення пасажирів, аргументуючи свої дії збитковістю даних маршрутів.

      З приводу цього  є справедливі нарікання та претензії від мешканців сіл та неодноразові звернення до органів влади посприяти у вирішенні питання відновлення руху автобусів до вище вказаних сіл.

  Аби обговорити проблемні питання з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах та знайти шляхи їх вирішення, сьогодні, 15 січня,  відбулась нарада з перевізниками, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин за участі заступника начальника управління промисловості, транспорту та зв’язку Департаменту економічного розвитку ОДА Юрія Анощенка.  До участі у нараді були запрошені сільські голови разом з активними мешканцями громад.

   Люди в доволі емоційній формі висловлювали своє невдоволення ситуацією, що склалась з перевезеннями та звертались до представника обласної державної адміністрації з проханням дати чітку відповідь на конкретні запитання - коли будуть відновлені автобусні маршрути?

Виступаючи перед присутніми, Юрій Анощенко пояснив, що відповідно до чинного законодавства проведенням конкурсів на перевезення пасажирів  займається обласна державна адміністрація.

У свою чергу, райдержадміністрація неодноразово зверталась в ОДА щодо пришвидшення процедур укладання договорів з перевізниками, проте будь-яких конкретних важелів вплинути на ситуацію  у районної влади нема.

Під час довгої дискусії, участь у якій взяли і перевізники і представники влади і присутні мешканці було піднято чимало різних питань, які стосувались і стану та ремонту доріг у районі і механізму відшкодування за перевезення з місцевого та обласного бюджетів і пошуку компромісу та взаєморозуміння у вирішенні проблеми. Адже лише спільними зусиллями можна знайти єдине правильне рішення, як для пасажирів, так і для перевізників. Учасники наради висловили свої пропозиції щодо подальшої співпраці для забезпечення належного транспортного обслуговування жителів району.

І все ж, після досить тривалого обговорення, люди отримали відповіді на свої питання. Хоча повністю задовольнити їх вимоги не вдалось, але ж були прийняті рішення по окремих маршрутах. Так до Переяслівки, за  словами Юрія Анощенка, буде поки що їздити Крутівський автобус. По Перебудові та Богданівці питання щодо перевізника буде вирішено найближчим часом. У цьому запевнив перший заступник голови РДА Сергій Батрак.



 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації