back

Голова райдержадміністрації зустрівся з водіями шкільних автобусів

03 січня 2019

Водії шкільних автобусів Ніжинського району, в тому числі Вертіївської та Лосинівської ОТГ, направили колективне звернення на ім’я народного депутата Олександра Кодоли щодо вирішення питання підвищення їх заробітної плати, виплати додаткової надбавки за класність та визнання їх професії на державному рівні як такої, що пов’язана з підвищеним нервово-емоційним, інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливих характер праці (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 679).

 

З цього приводу із водіями шкільних автобусів зустрілись особисто голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко та начальник відділу освіти Леся Лозова, а також головний бухгалтер відділу освіти Олег Обідейко. Останній детально роз’яснив присутнім, з чого складається заробітна плата водіїв та які надбавки вони отримують, в тому числі за класність у розмірі 25 %.

 

 Посадовці пояснили: значно збільшити заробітну плату водіїв може лише зміна тарифної сітки, яка затверджується центральними органами виконавчої влади. Збільшення заробітної плати на районному рівні можливе за рахунок преміювання, але лише в межах кошторису. У вирішенні цього питання посадовці пообіцяли попрацювати.

 

Водії також піднімали питання створення у Ніжинському районі станції технічного обслуговування шкільних автобусів. Голова райдержадміністрації пояснив: створення СТО у перспективі можливе, зокрема, на базі Лосинівського МНВК, але за рахунок коштів місцевого самоврядування.

 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА