back

Підвели підсумки відпочинково-оздоровчої кампанії дітей Ніжинського району у 2018 році

27 грудня 2018

Сьогодні підвели підсумки відпочинково-оздоровчої кампанії 2018 року у Ніжинському районі під час засідання міжвідомчої комісії з оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді, котре провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

 

Участь у роботі комісії узяв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, адже поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для виховного процесу та розвитку творчих здібностей – важливий напрямок роботи органів виконавчої влади, а тому на особливому контролі очільника району.

 

Завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер доповідав з основного питання порядку денного. Він повідомив, що цьогоріч на оздоровлення та відпочинок дітей району було залучено 697,6 тис. грн. (кошти місцевого бюджету та позабюджетні). Третину з них було витрачено на придбання путівок до закладів оздоровлення для дітей пільгових категорій.

 

Відпочинком та оздоровленням забезпечено 1239 дітей району, з них 821 дитина охоплена організованими формами відпочинку та 418 – забезпечені оздоровленням. Традиційно особлива увага приділялася дітям соціально незахищених категорій – відпочили та оздоровилися 1142 дитини.

 

Цього року була продовжена практика придбання путівок до закладів оздоровлення. Завдяки цьому 30 дітей району, серед яких діти позбавлені батьківського піклування, малозабезпечені, діти з багатодітних сімей, ті, що перебувають на диспансерному обліку, змогли оздоровитися в санаторії «ім. С. Лазо» (с.Сергіївка, Одеської області).

 

14-ро дітей району оздоровилося за путівками, наданими Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, - в МДЦ «Артек» с.Пуща Водиця, МДЦ «Молода гвардія», таборі «Електронік» (Одеська область), таборі «Сонячний берег» (Одеська область).

 

У 2018 році в районі працювало17 пришкільних таборів відпочинку, до яких було залучено 558 дітей. Табори працювали за напрямками національно-патріотичного виховання, козацького вишколу, здорового способу життя, екологічного та туристично-краєзнавчого виховання. Діти відвідали музеї, виставки, пам’ятні місця Ніжинського району, міст Батурина, Мени, Ніжина, Сосниці, Чернігова, Києва.

 

Як дотримувались санітарних вимог в роботі пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням прозвітував під час засідання комісії начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський.

 

Серед пришкільних відпочинкових таборів відбувся конкурс «Кращий табір відпочинку». Переможцями стали табори Світанківського, Великокошелівського та Ніжинського закладів освіти. Крім того, ДТВ «Дружба» (Світанківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст), директор Ніна Дьоміна, посів почесне ІІІ місце у обласному конкурсі на кращий дитячий табір відпочинку. До речі, Ніна Володимирівна поділилась досвідом роботи з пристуніми та розповіла про цікавий та змістовний відпочинок світанківських дітлахів.

 

Переможців конкурсів сьогодні чекала приємна мить. Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та його заступник Оксана Мелашенко відзначили їх дипломами та цінними подарунками. А також посадовці вручили Подяки організаторам та активним учасникам відпочинково-оздоровчої кампанії дітей району 2018 року – і це не лише фахівці відповідальних служб, а й бібліотекарі району. Вони також висловили свої сподівання на те, що відпочинок дітей Ніжинщини у наступному році стане ще цікавишим, а до оздоровлення буде залучено ще більша кількість дітей.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА