back

Подякували за подвиг ліквідаторам аварії на ЧАЕС

14 грудня 2018

14 грудня – День ліквідаторів аварії на Чорнобильський АЕС. Свято встановлено Указом Президента України задля вшанування подвигу та мужності учасників ліквідації аварії. І покликано воно не стільки вітати, як дякувати за героїзм і самопожертву, честь та виконаний обов’язок перед людством за здорове майбутнє і захист довкілля. Про це говорила під час урочистого зібрання заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко у смт Лосинівка. Саме тут сьогодні зібрались ліквідатори аварії на ЧАЕС Ніжинщини та громадськість у підніжжя пам’ятного знаку загиблим чорнобильцям.

 

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника. Привітали також ліквідаторів та подякували за мужність у боротьбі із страшним атомом керуючий справами районної ради Олена Прищепа та голова Лосинівської громади Володимир Андрієць.

 

Урочистості продовжились у Лосинівському будинку культури, працівники якого додали святкового настрою присутнім та подарували свої чарівні голоси.

 

Керівництво ж району відзначило грамотами та подяками учасників ліквідації аварії. Грамоту районної державної адміністрації Оксана Мелашенко вручила Миколі Скоку, жителю Лосинівки, та Подяку голови районної державної адміністрації – Олександру Биську, жителю Талалаївки.

 

Олена Прищепа вручила Грамоти районної ради Станіславу Покрасьону та Володимиру Дубовому.

 

По завершенню святкової програми посадовці поспілкувались з ліквідаторами та відповіли на їх запитання, що стосувались їх соціального захисту, пільг та матеріальної допомоги.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА