back

Тренінг-навчання для членів виборчих комісій

28 листопада 2018

      Як інформує офіційний сайт Президента України, закон визначає, що під час воєнного стану не можуть проводитися вибори, в тому числі в об’єднаних територіальних громадах.

      Проте Глава держави відзначив важливість забезпечення нормального життя українських громадян та реформи децентралізації, що спрямована на підтримку людей. «Я зроблю усе від мене залежне, щоб на наступне пленарне засідання Верховної Ради України підготувати необхідні законодавчі ініціативи, які будуть мати обмежений термін дії до кінця поточного року, які б дозволили провести вибори в об’єднаних територіальних громадах», - наголошує Президент.

     Та поки не відомо, чи відбудуться додаткові вибори депутатів до сільських, селищних рад 23 грудня 2018 року, підготовку до них ніхто не відміняв. На Чернігівщині, і в Ніжинському районі зокрема, вона триває.

     Так, сьогодні, 28 листопада, у приміщенні районної державної адміністрації відбувся тренінг-навчання членів міських, сільських, селищних виборчих комісій на перших та додаткових виборах 23 грудня 2018 року. Захід був проведений тренерами Тренінгового центру м. Чернігів Андрієм Кужелем та Павлом Пащенком, за підтримки міжнародних партнерів.

     Вони провели анкетування щодо знання виборчого законодавства, організували групову роботу із ситуативними виборчими завданнями, продемонстрували відеоматеріали про отримання бюлетенів та передачі їх до ДВК, роздали інформаційні матеріали.

     Учасниками семінару були фахівці відділів Державного реєстру виборців Ніжинської, Борзнянської та Варвинської райдержадміністрацій та члени районних територіальних виборчих комісій і сільських виборчих комісій вищезгаданих районів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА