back

До Дня працівників сільського господарства

15 листопада 2018

        У третю неділю листопада, коли завершуються польові роботи аграріїв, відзначається їх свято – День працівників сільського господарства. За підсумками попереднього року Чернігівщина друга в Україні за виробництвом жита та кукурудзи, третя – вівса, п’ята – картоплі, одна з трьох областей, що сіяли льон, четверта – молока та шоста за кількістю великої рогатої худоби, у т.ч. корів. Чернігівщина десята серед регіонів України за обсягом продукції сільського господарства.

             Станом на 01 листопада цього року в сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 1906 юридичних осіб.

       У вересні в сільському господарстві було зайнято понад 25 тис. штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників становила 8486 грн, що на 32% більше, ніж рік тому, та на 19% – ніж у середньому в області.

           На початок листопада аграрії області мають такі здобутки: всіма категоріями господарств зібрано 3,4 млн.т зерна, реалізовано на забій 39,5 тис.т живої маси худоби та птиці, надоєно 464 тис.т молока, вироблено 267 млн.шт яєць.

          Сільськогосподарськими підприємствами вироблено 94% всього зерна області. Ними отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці ярої, кукурудзи, ячменю, проса, сої, ріпаку ярого (кользи), соняшнику, плодів та ягід.

            Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та вагомих здобутків!

Головне управління статистики у Чернігівській області