back

Потрібно на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує, – Президент на Раді регіонального розвитку

12 листопада 2018

         «В контексті питання про тарифи є невідкладні тактичні завдання, які треба вирішити протягом місяців та тижнів. Я спілкувався з Урядом, і моя принципова позиція – захистити людей і вдосконалити та розширити систему субсидій, збільшити кошти на її виконання», – підкреслив Президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку.

           «Принципова позиція – жодна бідна і жодна незахищена людина точно не має постраждати. Жодна бідна і жодна незахищена людина не має платити більше», – наголосив Президент.

            «Ми маємо чітке порозуміння, що ми саме в такому напрямку і будемо діяти. Ба більше, є принципова позиція щодо монетизації субсидій. Що це таке? Бідна людина економить гроші, бідна людина встановлює за допомогою держави систему енергоефективності, менше споживає газу, вона має мати можливість отримати гроші за економію», – зазначив Петро Порошенко.

           «Зараз треба на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує», – наголосив Президент. «І це не просто мій заклик, а це принципова позиція щодо формування бюджету 2019 року до другого читання. Наголошую окремо, якщо цієї позиції не буде в бюджеті, якщо не врахують позицію Президента при підготовці в Парламенті, я бюджет цей не підпишу. Зроблю те, що ніколи не робив», – сказав Петро Порошенко.

             Президент особливо підкреслив, що це його головна вимога до бюджету на 2019 рік. При цьому він закликав обласні державні адміністрації, міських та сільських голів підключитися до удосконалення цієї системи. «Не сидіти осторонь, що це позиція лише Уряду. Це позиція наша спільна, це позиція влади. Треба підключитися до удосконалення цієї системи і дійти до кожної хати і не пропустити жодної родини, яка має законне право на субсидію. Допомогти захистити людей», – додав він.

           «Ті, хто заощаджує енергоресурси, ще раз наголошую, використовує суму меншу, ніж належить за законом, хоча ми все рівно за рахунок коштів платників податків з Державного бюджету витрачаємо живі гроші, це ніякі не заліки на субсидії. Так от, кожна родина, яка зекономила, має право зекономлену різницю отримати, наголошую – живими грошима. Ми маємо до цього підійти», – підкреслив Президент.

         Він повідомив, що такою можливістю вже користуються 1 мільйон 300 тисяч домогосподарств, і «це коло Уряд має й надалі розширювати».

          «Ми спільними зусиллями зробимо максимум, щоб захистити тих, хто реально потребує допомоги. Це є наше спільне завдання. І тут я точно не зупинюсь на цьому. Я покладаюся на вас, на тих, хто найближче до простих людей – органи місцевого самоврядування», – підсумував Президент.

Прес-служба Президента України