back

Працівники культури Ніжинщини приймали вітання із професіним святом

09 листопада 2018

        За словами нашого сучасника, філософа, фахівця в галузі культурології Мирослава Поповича: «Культура – це простір, в якому проходить людське життя від народження до смерті». Бо саме культура, в тому числі національна, впливає на формування особистості людини з самих ранніх років через казки, колискові, живопис, літературу, музику, народну творчість. Наскільки бідним емоційно було б життя людини без цього.

        Українська культура досі зберегла свою чистоту, самобутність, яскраву індивідуальність. І заслуга в цьому працівників культури та майстрів народного мистецтва. Це – працівники будинків культури і клубів, музеїв і бібліотек, театрів і мистецьких шкіл, художники і вишивальниці, майстри різьблення і лозоплетіння, ті, хто береже, пропагує і навчає молоде покоління народним ремеслам. На честь цих людей 9 листопада в Україні відзначається День працівників культури і майстрів народного мистецтва.

       З цієї нагоди сьогодні у Ніжинській районній державній адміністрації відбулись урочисті заходи. Винуватці свята, знаходячись в глядацькій залі, приймали вітання від першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Батрака, керуючої справами районної ради Олени Прищепи, представника народного депутата України Олександра Кодоли Олексія Пірковського та начальника районного відділу культури Антоніни Залозної.

       Від посадовців присутні отримали теплі слова привітань і вдячності за їх працю, душевність, щирість, доброту та любов, які вони дарують людям щодня. Представники галузі – методисти, завідувачі клубів, бібліотекарі, керівники художніх колективів та музеїв району сьогодні отримали низку нагород.

      Грамоти та Подяки районної державної адміністрації Сергій Батрак вручив:

  • Ганні Жадько, бібліотекарю Богданівської сільської бібліотеки-філіалу;
  • Руслану Орлу, завідуючому Перемозьким сільським клубом;
  • Ніні Купрій, бібліотекарю Дуболугівської сільської бібліотеки-філіалу;
  • Тетяні Широкій, завідувачу Бурківським сільським клубом;
  • Володимиру Черненку, директору Кукшинського Будинку культури;
  • Тетяні Рябусі, завідувачу Перебудівським сільським клубом;
  • Івану Опанасенку, художнику;
  • Володимиру Полуді, художнику-аматору;
  • Сергію Гакалу, художнику-аматору.

     Та найприємнішим і найнесподіванішим подарунком для працівників культури та майстрів народного мистецтва стало творче привітання від представників різних галузей району - державних службовців, представників органів місцевого самоврядування, медиків, освітян, школярів, військовослужбовців, соціальних працівників. Вони співали, декламували власні вірші, вправлялись в акторській грі, часом, хвилюючись та соромлячись, але щиро і від усієї душі.

 
 
 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА