back

Під час семінару для сільських голів району обговорили ряд важливих питань

07 листопада 2018

           Черговий семінар-нараду для сільських, селищного голів Ніжинського району провів сьогодні, 07 листопада, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак. Участь у засіданні узяв також голова районної ради Олег Бузун.

            Перед початком роботи посадовці виконали приємну місію та привітали із 50-річним ювілеєм Заньківського сільського голову Любов Сацюк та вручили їй спільну Почесну грамоту за багаторічну сумлінну працю, заповзяття, цілеспрямованість, чесність, порядність.

            У ході семінару розглянули шість питань. Начальник відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Олександр Сонець закликав сільських голів визначити перелік об’єктів та види робіт для порушників, яким призначено суспільно корисні роботи, а також передбачити кошти на оплату цих робіт в бюджеті наступного року.

            Олександр Ярмак, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, також закликав присутніх передбачити кошти у бюджеті наступного року на виготовлення генеральних планів населених пунктів та здійснення топогеодезичної зйомки. Сьогодні топозйомка виконана тільки по 15 населених пунктах із 74, а саме: на усі населені пункти Безуглівської сільської ради,  а також на села Вертіївка, М.Кошелівка, Бобрик, Яблуневе, Ніжинське, Кропивне, Колісники та Мильники. У стадії розробки знаходяться генеральні плани сіл Безуглівка, Курилівка, Пашківка та Синдаревське.

            Крім того, Олександр Ярмак нагадав про діючу обласну програму «Власний дій», у рамках якої Чернігівській обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі надає жителям сіл, селищ та малих міст довгострокові пільгові кредити під 3 % річних на 20-30 років на нове будівництво, реконструкцію житла, купівлю житла, будівництво інженерних споруд, розвиток особистого селянського господарства. З інформацією з питань отримання кредиту можна ознайомитись на сайті Фонду http://chfond.at.ua.

           Про завершення бюджетного року та особливості формування бюджету 2019 року доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша. Зокрема, вона зауважила, що у наступному році на рівні сільських рад відбудуться застосування програмно-цільового методу, зарахування податку від доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок (паїв) податковим агентом до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди; запровадження земельного податку за лісові землі та встановлення ставки податку за один гектар лісових земель - 0,06 %; а також встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 4173 грн.

          Також під час семінару були озвучені питання змін в порядку призначення субсидій на житлово-комунальні послуги; підготовки та проведення додаткових виборів депутатів сільських рад у Вертіївській ОТГ 23 грудня 2018 року; а також розглянули порядок взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА