back

Обговорили порядок дій педагогічних працівників у разі виявлення ознак домашнього насильства

01 листопада 2018

Вирішення складних проблем виховання сучасної молоді робить необхідним організацію діяльності на основі мультидисциплінарного підходу, в рамках якого спеціалісти з різних служб, відомств, установ обмінюються інформацією і створюють найкращі умови для розвитку дитини та її родини.

      31 жовтня у відділі освіти райдержадміністрації відбулося розширене засідання Колегії, на якому розглядалося питання взаємодії педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з іншими органами і службами щодо захисту прав дітей.

      До участі в Колегії долучилися заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко і фахівці сектору сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу право просвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

      Увага членів Колегії була зосереджена на виконанні Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07. 12. 2017 №2229, змінах у Постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», від 22.08.2018 №658; наказі Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо виявлення, реагування на випадки домашнього насильства і взаємодії педагогічних працівників із іншими органами та службами» від 02.10.2018 №1047.

     Учасники обговорили особливості взаємодії керівника, педагогічних працівників з іншими органами та службами щодо профілактики та у разі виявлення ознак домашнього насильства, отримали методичні матеріали для організації роботи у закладах освіти.

За матеріалами відділу освіти РДА