back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

29 жовтня 2018

Сьогодні, 29 жовтня, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак та Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ.

       Особливу увагу керівництвом РДА під час обговорення було приділено питанням погашення заборгованості по виплаті заробітної плати медичним працівникам Ніжинської ЦРЛ, проходження опалювального сезону у закладах соціальної сфери, виконання місцевих бюджетів сільських рад тощо.

       Присутніми на нараді керівниками також були озвучені питання реалізації медичної реформи у районі, соціального захисту громадян, захисту прав дітей, допомоги сім’ям у складних життєвих обставинах, попередження нещасних випадків серед неповнолітніх та ряд інших.

       Зокрема, головний лікар КЗ «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар повідомив, що наразі заключено вже 52,3% декларацій пацієнтів із сімейними лікарями. За словами начальника відділу агропромислового розвитку РДА Марії Носенко сільгосппідприємства району продовжують збирання пізніх зернових. Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Ярмак наголосив на необхідності введення в дію місцевого містобудівного кадастру та повідомив про зміни у законодавстві стосовно узаконення самобудів.

      На нараді також йшлося про підготовку до проведення місячника з національно-патріотичного виховання молоді, акції «16 днів проти гендерного насильства», урочистих заходів до Дня працівника соціальної сфери та ін.

      За підсумками наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації