back

Представники ІГС ознайомились з роботою Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

23 жовтня 2018

19 жовтня представники ІГС зібрались на чергове засідання, яке провела голова Громадської ради Інга Чеботаєва. На порядок денний було винесено два питання.

Про роботу Ніжинського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 9 місяців 2018 року інформувала спеціаліст Ніжинського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Дейнеко. Доповідач акцентувала увагу на основних напрямках роботи Центру, зокрема, наданні соціальних послуг найуразливішим категоріям дітей, сімей та молоді, допомоги сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах, сім’ям, члени яких брали участь в АТО, внутрішньо переміщеним, дітям з обмеженими фізичними можливостями тощо.

Так, за 9 місяців 2018 року соціальним супроводом було охоплено 53 кризові родини, в яких виховується 101 дитина. Двом дітям із сім’ї загиблого учасника АТО та одинадцятьом дітям із сімей внутрішньо переміщених надано статус постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів. Клієнтами Центру є 26 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на обліку перебуває 8 дітей-сиріт та 14 дітей, позбавлених батьківського піклування. Під соціальним супроводженням Центру перебувало 9 прийомних сімей, в яких виховувалось 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 7 дітей. У районі також функціонує 12 опікунських сімей.

О.Дейнеко також розповіла про роботу з попередження раннього соціального сирітства, профілактики безвідповідального батьківства, підготовки молоді до сімейного життя, збереження репродуктивного здоров’я тощо.

Питання про забезпечення відпочинковими та оздоровчими послугами дітей району було розглянуто протокольно. Голова Громадської ради І.Чеботаєва ознайомила присутніх із наданою сектором сім’ї,молоді та спорту довідкою. У зв’язку з тим, що з 9 членів Громадської ради на засіданні були присутні 4, рішення по питаннях порядку денного були прийняті шляхом спілкування з іншими членами ГР в телефонному режимі.

На завершення роботи представники ІГС визначились із датою наступного засідання, яке орієнтовно запланували провести у грудні.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації