back

Працівники райдержадміністрації взяли участь у всесвітній акції „Walk for Freedom/Хода за свободу”

18 жовтня 2018

      18 жовтня з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у багатьох містах України проходить всесвітня щорічна акція „Walk for Freedom/Хода за свободу” - мовчазна і мирна хода, яку організовують вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які є жертвами торгівлі людьми.

      Основна мета акції – роз’яснити громадянам існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

       У Ніжині акція була проведена на території Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Студенти і викладачі ВУЗу, а також представники Ніжинського медичного коледжу і просто небайдужа молодь, на чолі з працівниками відділу сім’ї та молоді міськвиконкому і сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, долучилися до всесвітнього руху з протидії торгівлі людьми.

       Цільовою аудиторією було обрано в першу чергу молодь, оскільки саме молоді люди становлять ту категорію населення, яка найбільше страждає від торгівлі людьми. Спікер заходу ознайомила присутніх з існуючими формами торгівлі людьми (а це трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, втягнення у злочинну діяльність, торгівля органами та примусове жебрацтво), способами уникнення рабства та алгоритмом дії в разі потрапляння до нього.

      Сучасне рабство – це міжнародний злочин, який вражає усі нації, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Істина полягає в тому, що без усвідомлення проблеми, її важко подолати. Акція „Walk for Freedom/Хода за свободу” направлена на формування діалогів, які будуть сприяти покращенню підтримки постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні.

      В Україні діє безкоштовна телефонна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА