back

Про готовність у районі до опалювального сезону 2018\19 року обговорили на нараді у голови РДА

16 жовтня 2018

Стан підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до початку опалювального періоду обговорили сьогодні на розширеній оперативній нараді, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Особливу увагу було приділено питанню забезпечення паливом закладів медицини, освіти, культури, підготовки необхідної документації для пуску газу на котельні тощо. З приводу цього інформували керівники відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації.

У ході обговорення Вячеслав Івашин зауважив, що хоч початок опалювального сезону відтерміновується у зв’язку з досить високою температурою повітря, проте готовність усіх закладів повинна бути стовідсотковою. Тож активна робота керівників установ та організацій району по підготовці до опалювального сезону забезпечить вчасне та стабільне його проходження.

Окрім цього відбулося обговорення й інших важливих питань життєдіяльності району. Про стан виплати заробітної плати та розрахунків за енергоносії доповіла начальник фінансового управління Світлана Алемша. Зокрема, вона наголосила, що наразі залишається проблема з виплатою зарплати по галузі охорони здоров’я.

Головний лікар КЗ «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар повідомив, що в районі заключено 12550 декларацій пацієнтів із сімейними лікарями, що складає 46,4 % .

За словами начальника відділу агропромислового розвитку РДА Марії Носенко сільгосппідприємства району завершують посів озимини, проте збір сої, соняшнику та кукурудзи продовжується.

Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун повідомив, що наразі покращилась ситуація з виплатами різних видів допомог.

На нараді також йшлося про проведення ряду спортивних та культурних заходів, роботу з сім’ями у складних життєвих обставинах, крім того були озвучені питання проведення додаткових виборів у Вертіївській ОТГ 23 грудня, проведення щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців тощо.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації