back

У с. Перемога освятили церкву

16 жовтня 2018

      13 жовтня у с. Перемога відбулось освячення церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

      Божественну літургію з нагоди такої святкової події провів архієпископ Чернігівській і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

     Чимало жителів громади зібрались на святкове богослужіння. Приєдналися до вірян голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, голова ГО «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак та Перемозький сільський голова Сергій Багмут.

     Владика у своїй промові до присутніх привітав не лише із освяченням храму, а й наданням Автокефалії Українській православній церкві. «Це велична подія для православних українців – відновлення історичної справедливості. Адже народ, котрий має свою державність, має повне право на автокефальну церкву», - пояснював він.

     По завершенню богослужіння владика, керівництво району та села, присутня громадськість у спільній заупокійній молитві вшанували пам’ять загиблих земляків, борців за незалежність України, захисників справедливості й добра. Поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам в Афганістані та до меморіальних дошок, встановлених на будівлі Перемозького навчально-виховного комплексу, на честь загиблих в АТО Сергія Барана та Сергія Петрика.


Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА