back

Виїзні акції та профорієнтаційні уроки в загальноосвітніх школах

25 вересня 2018

У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від цього вибору залежатиме багато – власне благополуччя та добробут сім'ї, можливості реалізації інтересів, перспективи творчого зростання, нові дружні й ділові контакти.

Всі ми знаємо, як болюче буває виконувати роботу, яка не задовольняє та не дає можливості для самореалізації. Тому так важливо навчити молодь грамотно підійти до найважливішого вибору в їх житті - вибору майбутньої професії. Проведення виїзних акцій та профорієнтаційних уроків в загальноосвітніх школах – один з головних напрямків роботи фахівців Ніжинського міськрайонного центру зайнятості.

Мета цих заходів – дати орієнтири майбутнім випускникам для вибору професії. Фахівці центру зайнятості особливу увагу приділяють найрозповсюдженішим помилкам, які допускають учні при виборі професії.

Опрацьовуючи формулу “Хочу. Можу. Треба.”, школярі розуміють, що при виборі майбутнього шляху потрібно враховувати не лише бажання і свої можливості, а також затребуваність тієї чи іншої професії на ринку праці. Для визначення кола професійних інтересів учні проходять профорієнтаційне тестування.

Не менш важливими і популярними серед учнів стали Профі-квести, які систематично проводяться у центрі зайнятості для школярів міста та району.

Не припиняється профорієнтаційна робота серед школярів і влітку. Наші фахівці Ангеліна Кривошея та Ірина Бондаренко активно включилися у відзначення Дня захисту дітей, влаштувавши виїзну профорієнтаційну акцію у парку, де відбувалася основна частина міського свята.

"В професії граємо - собі обираємо" - під таким гаслом проходить літня кампанія профорієнтаційної роботи. На літніх пришкільних майданчиках дітлахи з фахівцями центру граються, малюють, розгадують кросворди, проходять тестування. Заходи проходять цікаво, весело і корисно: в ігровій формі значно легше засвоюються знання про різноманітний, такий багатий світ професій.