back

Голова райдержадміністрації узяв участь у засіданні сесії районної ради

20 вересня 2018

Сьогодні голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин узяв участь у роботі вісімнадцятої сесії районної ради. На засідання прибуло 23 депутати із 34-х обраних. Провів сесію голова районної ради Олег Бузун.

Перед початком роботи керівники району вручили нагороди, а саме Подяку районної ради - за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування Ніжинщини та з нагоди Дня Незалежності України депутату районної ради Ніні Дереці, а також Грамоти районної ради за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування Ніжинщини та з нагоди ювілею депутатам районної ради Володимиру Шевлюзі та Станіславу Ременюку.

Серед усіх розглянутих, депутати жваво обговорювали питання про реорганізацію шляхом перетворення Данинський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. в Данинський НВК «початкова школа – заклад дошкільної освіти».

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Леся Лозова пояснила, відповідно до законодавства з державного бюджету фінансуються лише ті школи, де навчається не менше 25 учнів. Станом на 01 вересня 2018 року у Даниському НВК І-ІІІ ст. нараховувалось лише 20-ро школярів. Тож аби не закривати школи та зняти фінансове навантаження із місцевого бюджету, було й вирішено, шляхом реорганізації, залишити в Данині початкову ланку, а там навчається нині 13 учнів, та дошкільну групу. Для решти 7-ми учнів організовано підвіз шкільним автобусом до обраних ними закладів освіти в Лосинівці та Перемозі. З другої спроби та все ж таки депутати підтримали рішення про реорганізацію.

Викликало дискусію і питання про реорганізацію Комунального закладу «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» в Комунальне неприбуткове підприємство. Як зауважив головний лікар центру Іван Бондар, ця реорганізація викликана реформуванням первинної ланки медицини, і визначає центр не розпорядником коштів, а отримувачем.

По завершенню розгляду усіх питань порядку денного виступила присутня на засіданні депутат обласної ради Ірина Грозенко. Вона розповіла про результати роботи в напрямку зняття соціальної напруги в області, викликаної реформуванням «Укрпошти». Більш детально про це у матеріалі.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА