back

Футбол заради важливої мети

18 вересня 2018

За ініціативи ГО «Патріот» спільно з Ніжинською районною державною адміністрацією, відділом фізичної культури та спорту міськвиконкому, Федераціями футболу району та міста, КЗ «Спорт для всіх» у Ніжині на стадіоні «Спартак» відбувся благодійний футбольний турнір задля вшанування пам’яті загиблих ніжинців в зоні АТО та допомоги їх дітям.

Участь у турнірі взяло 14 команд, в тому числі 4 з району, а саме, з Лосинівки, Талалаївки, Ніжинського та збірна команда «Спарта». Усі учасники сплатили благодійні внески, котрі і стали однією із складових при придбанні подарунків для дітей, батьки котрих загинули в АТО.

До благодійної акції долучилось і чимало підприємців міста та району, а також депутати різних рівнів, в тому числі народний депутат України Олександр Кодола.

Фінальні змагання відбулись у неділю, 16 вересня. На міському стадіоні розгорнулось справжнє святкове дійство. Адже задоволення від заходу отримали усі. На дітей чекала цікава конкурсно-розважальна програма з аніматорами, аквагримом, подарунками, солодощами. Дорослі мали можливість насолодитись запеклою боротьбою між півфіналістами та лідерами – футбольними командами «Ветеран», «Сапер» і «САЗ», а також змаганнями з перетягування канату. Крім того, на території стадіону були розміщені виставки зброї, техніки та виставка з особистими речами наших земляків загиблих в зоні АТО, а їх, на жаль, 12, «Блокпост пам’яті. Ніжинщина».

І це не все. На всіх гостей свята чекав розіграш безкоштовної лотереї, польова каша, перегляд шоу ракетомоделістів Ніжина.

Головною ж метою заходу було зібрати кошти на придбання подарунків для дітей, аби кожен з них відчув турботу тих людей, котрих їх батьки захищали від ворога. І ця мета була досягнута – спільними зусиллями футболістів, підприємців, депутатів різних рівнів, спонсорів і просто небайдужих людей. Діти отримали гарні подарунки – ноутбуки, велосипеди, мобільні телефони.

А переможці футбольного турніру також отримали свої нагороди. Кубки та медалі вручив їм перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак.

ІІІ місце здобула команда Спеціального авіаційного загону, ІІ – команда «Сапер», що складалась з військовослужбовців міста, І місце виборола команда «Ветеранів».

Проте ветерани футболу нашого міста віддали кубок команді «Патріот», адже саме громадська організація, яку вона представляє, була ініціатором благодійної акції. І задум патріотів вдався, тож перемога, дійсно, за ними.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА