back

Не рахуючись із пропискою чи місцем проживання пацієнтів

13 вересня 2018

Уже понад п’ять років депутат обласної ради Микола Шматок співпрацює із Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця». Завдяки цій співпраці вдалося залучити гуманітарну допомогу у вигляді допоміжних медичних матеріалів (стерильний операційний одяг, гігієнічна білизна, операційні набори, інструментарій, інвалідні візки, спеціалізовані ходунки, багатофункціональні ліжка з електродвигунами тощо) для обласних лікувальних закладів, а минулого тижня і для Ніжинських центральної районної та міської лікарень.

Біля приймального відділення ЦРЛ благодійника чекали з нетерпінням. Головний лікар Юрій Солодько, його заступник Володимир Полторацький, завідуючий хірургічним відділенням Ігор Садовський, головна медична сестра Валентина Пінчук - усі вони в чисельних коробках і пакунках роздивлялися привезене, на ходу розподіляючи його поміж своїми відділеннями та хірургічним відділенням міської лікарні. Завідуючий останнього Олександр Пятковський наголосив, що жителі району лікуються і в міській лікарні, тож допомога доречна. Дякував і не приховував надії на подальшу співпрацю.

Разом із депутатом відвідав заклади охорони здоров’я голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він зауважив, що в недалекому майбутньому медична реформа об’єднає лікарні в один медичний заклад, тож допомагати потрібно всім, не рахуючись із пропискою пацієнтів чи місцем їхнього проживання.

За матеріалами газети «Ніжинський вісник»