back

У Фонді зареєстровано понад 3 млн страхувальників

29 серпня 2018

У Фонді соціального страхування України зареєстровано понад три мільйони роботодавців та інших осіб, які зобов'язані сплачувати ЄСВ (без АРК та м. Севастополь). З них юридичних осіб – понад 1,28 млн, фізичних осіб – понад 1,78 млн.

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування – система прав, обов’язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати та надання соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Право на них виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю.

Так, Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; гарантує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; забезпечує потерпілих лікуванням в закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.

Застрахованою особою, тобто такою, що має право на виплати і послуги від ФССУ, є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.

Нагадаємо, застрахованими у Фонді соціального страхування України є понад 12 млн українців, іноземців та осіб без громадянства. Щомісячні страхові виплати від Фонду отримують понад 207 тис. потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та членів їх сімей.

Прес-служба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

(044) 206-14-39, 097-723-67-16