back

ПРАЦЕВЛАШТУЙ БЕЗРОБІТНОГО – ОТРИМАЙ КОМПЕНСАЦІЮ

20 серпня 2018

Протягом січня-липня поточного року у Ніжині 23 суб’єкти господарювання скористалися фінансовою підтримкою служби зайнятості, працевлаштувавши на нові робочі місця безробітних громадян.

Компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування гарантує сьогодні державна служба зайнятості роботодавцям за умови працевлаштування на нові робочі місця безробітних громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. А це - молодь, діти-сироти, особи передпенсійного віку, звільнені з місць позбавлення волі, інші вразливі категорії населення.

На компенсацію єдиного соціального внеску також можуть розраховувати суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Відтак, щомісячно протягом року за кожну працевлаштовану за направленням служби зайнятості особу, але за умови збереження її зайнятості упродовж наступного року, роботодавець може отримати компенсацію. Відмовляють у фінансовій підтримці боржникам зі сплати страхових внесків та банкрутам, а також роботодавцям, щодо яких порушено справу про банкрутство.