back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

13 серпня 2018

На минулому тижні виникло 2 пожежі:

Вдень 07 серпня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: с. Мильники, вул. Центральна. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю по всій площі та майно в будівлі, пошкоджено стіни. Причина пожежі: порушення правил монтажу електроустановок та електромереж. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

Вдень 12 серпня на ПЗЧ 16 ДПРЧ надійшло повідомлення про пожежу сухої трави за адресою: м. Ніжин, вул. Незалежності. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 0,07 га. Причина пожежі: необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Перевірку по факту пожежі проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

• обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.

• виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.

• маленька іскорка може стати причиною великого лиха.

• паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Напередодні нового навчального року рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки освітніх закладів

Вже зовсім скоро в освітніх закладах країни розпочнеться новий навчальний рік. Саме тому питання забезпечення ефективного протипожежного захисту в установах, гарантування безпеки учасників навчально-виховного процесу нині є вкрай актуальним.

У зв’язку з цим, впродовж серпня працівники Ніжинського МРВ ДСНС України відвідують навчальні заклади аби перевірити стан пожежної безпеки та вкотре нагадати керівникам освітніх установ правила безпеки життєдіяльності.

Рятувальники перевіряють наявність відповідної документації, первинних засобів пожежогасіння, справність електричного та виробничого обладнання тощо.

Слід зазначити, що керівництвом зазначених закладів здійснюється певний комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня пожежної і техногенної безпеки. Призначені відповідальні особи, зі співробітниками проводяться інструктажі по дотриманню правил пожежної та техногенної безпеки, розроблені інструкції, плани евакуації на випадок виникнення пожежі, оформлені та оновлені куточки з питань безпеки життєдіяльності, проведені заміри опору ізоляції електромережі, наявні вогнегасники проходять щорічне технічне обслуговування.

Поряд з позитивними результатами, в організації роботи щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки зазначених об’єктів існує ряд недоліків, які потребують вирішення до початку навчального року. Керівникам закладів вказано на наявні недоліки, встановлені відповідні терміни їх усунення.

Дмитро Кравцов, начальник Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.

Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Шановні громадяни ! У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 8-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області