back

Школи Ніжинського району готуються зустрічати першокласників

08 серпня 2018

За новим Державним стандартом початкової загальної освіти Нової української школи з вересня цього року в районі розпочнуть роботу 12 перших класів, де навчатиметься 116 дітей.

На виконання Закону України «Про освіту» та розпоряджень Кабінету Міністрів України необхідно до 1 вересня забезпечити кожен заклад новітніми засобами навчання в початковій школі та створити нове освітнє середовище, що передбачає мобільні меблі для учнів, інтерактивне обладнання з доступом до мережі Інтернет, облаштовані осередки для читання, письма, природознавства, математики, мистецтва, ігрову зону.

Сьогодні районна державна адміністрація та відділ освіти спільно із сільськими радами, закладами загальної середньої освіти, батьківською громадськістю намагаються створити комфортні умови для першокласників, адже для учнів початкової ланки навчальний кабінет – це більш, ніж приміщення, це простір для розвитку, спілкування, постановки мети та її досягнення.

Галицька ЗОШ І-ІІІ ступенів наразі готова до прийому 12 першокласників. Завдяки підтримці батьків, сільської ради, кабінет обладнаний з урахуванням вимог, простий в оформленні, зручний для співпраці вчителя з учнями, естетично привабливий, добре пристосований для проведення занять та відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Зручність, сучасність, комфорт під час уроків і є передумовою успішного навчання молодших школярів.

За інформацією відділу освіти РДА