back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

16 липня 2018

Сьогодні, 16 липня, голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району. У роботі взяли участь заступник голови Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ.

Присутніми на нараді були озвучені звіти про проведену роботу, плани на найближчу перспективу та обговорені проблемні питання.

Головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько доповів, що в районі зафіксований випадок захворювання на дифтерію у дітей з однієї сім'ї. На даний час діти перебувають в обласній дитячій лікарні. Проводяться всі відповідні заходи по наданню їм медичної допомоги.

На постійному контролі у голови райдержадміністрації стан реалізації у районі медичної реформи, зокрема, забезпечення амбулаторій необхідною комп’ютерною технікою та підписання декларацій з лікарями. А тому, Вячеслав Івашин закликав активізувати роботу у цьому напрямку та окремо наголосив на покращенні якості надання медичних послуг, вчасному реагуванні та наданні першої допомоги хворим у закладах первинної ланки.

Не залишаються поза увагою керівництва РДА і сім’ї району, що опинились у складних життєвих обставинах та у яких виховуються неповнолітні діти. Про постійний контроль та надання своєчасної необхідної допомоги таким родинам наголосили Вячеслав Івашин та його заступник Оксана Мелашенко керівникам соціальних служб. Також вкотре було акцентовано увагу на чіткому дотриманні Інструкції щодо порядку взаємодії структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім'ї, зокрема, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та відділу ювенальної превенції Ніжинської поліції.

Крім того, під час наради були розглянуті питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, виконання районного бюджету, забезпечення стабільного перевезення на автобусних маршрутах відповідно до потреб жителів району, літнього оздоровлення дітей пільгових категорій, підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону, забезпечення засобами реабілітації та пересування людей з обмеженими фізичними можливостями, моніторингу наявності недобудованих та аварійних будівель у районі, ходу збирання ранніх зернових та проведення сільгоспвиробниками заходів із захисту рослин шляхом обробки агрохімікатами та попередження небажаних наслідків такого обробітку. Обговорили і проведення ряду культурних заходів, у тому числі, стану підготовки до фольклорно-мистецького свята «Скарбниця зоряних талантів», яке відбудеться у серпні на базі меморіального музею М.Заньковецької.

За підсумками робочої наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації