back

«Чернігівгаз» виборов срібло у півфіналі Всеукраїнського конкурсу профмайстерності аварійних служб

11 липня 2018

З 4 по 6 липня на Хмельниччині відбулися ІІ Всеукраїнські змагання газових аварійних служб. На навчально-тренувальному полігоні міста Кам`янець-Подільський зустрілися бригади екстреної служби «104» із семи газорозподільних компаній Центральної України. Серед них і бригада ПАТ «Чернігівгаз». Загалом у конкурсі візьмуть участь кращі фахівці із 21 облгазу.

Свою професійну майстерність бригада служби «104» із Чернігова демонструвала у другий конкурсний день. Вона зійшлася з командами із ПАТ «Миколаївгаз» і ПАТ «Черкасигаз». Показавши високу оперативність та якість роботи в екстрених ситуаціях, команда «Чернігівгазу» посіла друге місце.

Під час змагань чернігівська бригада аварійників на чолі з майстром Сергієм Приходьком проходила перевірку по шістьом дисциплінам. Кожнен етап оцінювала конкурсна комісія.

Подібні масштабні змагання газових аварійних служб проводяться вдруге. В цьому році організаторами першості виступили група компаній РГК та «Укргазпрофспілка». Гасло турніру: «Наша майстерність – Ваша безпека». Проміжні тури пройдуть у трьох регіонах – Центральному, Східному та Західному. Переможці, три кращі бригади, на початку серпня боротимуться за першість у фіналі у м. Чернігові.

Згідно жеребкування команді «Чернігівгазу» випало першими показати вправність на практиці, яка вважається найскладнішим етапом в змаганнях. Задання - виявити і локалізувати витоки на надземному газопроводі і обладнанні, підземному сталевому і поліетиленовому газогонах.

Усім учасникам конкурсу для практичних дій з локалізації аварійної ситуації по ввідній «Запах газу на вулиці» встановлено єдиний час – 60 хвилин. Саме за одну годину фахівці повинні усунути всі витоки і при цьому показати не тільки оперативність роботи, а й правильність і послідовність дій команди, вміння вправлятися з приладами та теоретичні знання, дотримання правил охорони праці та техніки безпеки.

«Такий конкурс важливий тим, що газовики можуть не лише показати свою фаховість на всеукраїнському рівні, але й обмінятися досвідом із колегами з інших регіонів, отримати нові знання та мотивацію на подальше вдосконалення професійних навичок. Це реальний шанс побачити недоліки в роботі і можливість у майбутньому їх виправити» - говорить майстер аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Приходько.

Наступним випробуванням було гасіння загоряння газу в приямку з подальшим усуненням витоку, а також демонстрація вміння надати першу медичну допомогу постраждалим. І насамкінець суддівська комісія перевірила теоретичні знання, вміння застосовувати засоби індивідуального захисту, технічний стан та оснащення автомобіля, наявність необхідної документації.

За результатами 3-х конкурсних днів комісія надала першість команді «Хмельницькгазу», із загальним підсумком 346,5 балів бригада ПАТ «Чернігівгаз» отримала срібло, а третю сходинку посіли спеціалісти із ПАТ «Черкасигаз».

Наталія Свириденко, фахівець із зв`язків з громадськістю та пресою ПАТ "Чернігівгаз"