back

Вячеслав Івашин долучився до практики навчань з територіальної оборони

21 червня 2018

У тактичних навчаннях «Північна фортеця-2018», які триватимуть в області до 27 червня, пройшли вишкіл і голови районних державних адміністрацій. Навчання проводять повним складом бригади територіальної оборони. У їх ході активно використовується досвід подібних військових підрозділів країн Балтії та скандинавських держав.

За дорученням голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча протягом двох днів — 19-20 червня — тривали збори керівного складу бригади ТО. До навчань долучились голови райдержадміністрацій, у тому числі очільник Ніжинського району Вячеслав Івашин. Вони відпрацьовували теорію та практику захисту кордонів області силами територіальної оборони: бойові стрільби, спільні заняття з резервістами, вивчали алгоритми захисту кордону, протидії та знищення танкових військ противника тощо.

— Голови РДА, які особисто відповідають за територіальну оборону відповідного району, мають не тільки забезпечити прибуття відповідної кількості військовозобов’язаних на навчання, а й самі взяти у них участь, на собі відчути умови перебування у наметовому містечку, долучитись до виконання завдань спільно з підрозділами зі своїх районів, — переконаний у важливості таких заходів Валерій Куліч.

Бійці-резервісти відпрацьовують тактику виконання основних завдань: прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляція району бойових дій, оборона важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, ведення бойових дій у місті та в лісі та інше.

У навчаннях, до речі, беруть участь не лише керівники держадміністрацій, а й інші військовозобов’язані державні службовці, які працюють у структурних підрозділах та апараті обласної і районних адміністрацій.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА