back

Працевлаштування вимушених переселенців

30 травня 2018

Тема працевлаштування вимушених переселенців не нова. Всі розуміють ті проблеми, які виникають у цієї категорії населення: невлаштованість побуту, відсутність постійного комфортного житла, роботи, яка б давала необхідний дохід, стабільності. І хоч основна частина переселенців уже пройшла через послуги служби зайнятості, залишається ще частина людей, які потребують додаткових заходів при працевлаштуванні.

У березні двом вимушеним переселенцям фахівцями Ніжинського міськрайонного центру зайнятості було знайдено постійну роботу. Олена Білик після проходження стажування працює касиром торговельного залу у ФОП Піддубна О.Г. Миколу Шакала працевлаштовано слюсарем механо-складальних робіт на ТОВ «ВТД «Техно-Т».

Ігор Каратаєв – ще один прецевлаштований – до сумних подій на Донбасі працював на шахті. Знайти роботу у Ніжині за фахом було надто складно. Тому за направленням центру зайнятості освоїв у Ніжинському ліцеї побуту та сервісу професію електрогазозварника і вже працює у ТОВ «Творець».

Роботодавці, які працевлаштували вимушених переселенців, будуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці кожного з працевлаштованих. Зокрема, основної та додаткової зарплати, а також ЄСВ, нарахованого на такі виплати.