back

Дерево тримається корінням, а людина сім'єю. У Ніжинському районі відбувся святковий захід з нагоди Дня матері та Дня сім’ї

23 травня 2018

Матір – це берегиня роду, спадщини, культурних цінностей, традицій та звичаїв, які вона передає своїм дітям. Тому маму в багатьох країнах світу, а з 1999 року в Україні зокрема, шанують на державному рівні. Адже з виховання дитини починається виховання нації.

Цікаво, що День матері відзначається і на релігійному рівні. Травень – це місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом.

У травні ж на міжнародному рівні відзначається і День сім’ї. Родина – це опора, підтримка і захист кожної людини. Матір і сім’я пов’язані між собою, адже без матері важко уявити собі повноцінну сім’ю, так само як матір без родини просто не може існувати сама по собі, бо дитина для матері – це уже сім’я.

Ці святкові травневі дні гарний привід для того, аби щиро подякувати своїм матерям та батькам за все, що вони для нас зробили - за їх самопожертву і любов, за їх віддіаність та щире слово, за недоспані ночі та вдалі поради.

З нагоди свят у Ніжинській районній державній адміністрації відбувся святковий захід.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин разом із головою районної ради Олегом Бузуном привітали всіх присутніх жінок із святом та відзначили Подяками матерів Ніжинщини, котрі докладають чималих зусиль до виховання своїх дітей, дбають про їх всебічний розвиток, віддають весь свій вільний час на любов та турботу – це матері, котрі виховують обдарованих та розумних дітей, котрі взяли дітей під опіку, котрі виховують дітей з особливими потребами, багатодітні, і просто Матері з великої літери, котрі заслуговують на шану та повагу:

Скульбеда Людмила Миколаївна,

Назаренко Оксана Петрівна,

Руденко Ольга Анатоліївна,

Чепурна Вікторія Михайлівна,

Дорошенко Людмила Олександрівна,

Петрик Ольга Миколаївна,

Кантур Юлія Миколаївна,

Дяченко Аліна Олександрівна,

Ковальська Зінаїда Миколаївна,

Бабич Тетяна Ігорівна.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко разом із помічником народного депутата України Олександра Кодоли Тамарою Стратілат привітали родини Ніжинського району, котрі є прикладом мужності і патріотизму, відданості й вірності – родини, чоловіки яких є учасниками АТО – Храмових (с. Талалаївка), Міхель (с. Світанок), Дудко (с. Талалаївка).

Чудове й зворушливе свято для всіх присутніх у залі подарували працівники відділу культури райдержадміністрації, районного будинку культури, викладачі й вихованці районної дитячої школи мистецтв та гості – студенти й випускники Ніжинського агротехнічного інституту, Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя та Ніжинського коледжу культури і мистецтв ім. М. Заньковецької.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА