back

Перспективи впровадження інклюзивної освіти у районі та розвиток фізичної культури і спорту обговорили на черговому засіданні Громадської ради

23 травня 2018

22 травня відбулось чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, яке провела її голова Інга Чеботаєва. Відповідно до порядку денного було розглянуто два питання.

Про освіту дітей з особливими освітніми потребами в реаліях нової української школи, а також про стан та перспективи впровадження інклюзивної освіти у навчальних закладах Ніжинського району інформувала методист відділу освіти, завідувач ПМПК Тетяна Черненко.

Доповідач акцентувала увагу на перспективі утворення у районі інклюзивно-ресурсного центру. Наразі головою райдержадміністрації уже підписаний відповідний Меморандум із керівництвом області про співпрацю у цьому напрямку. В інклюзивно-ресурсному центрі навчатимуться діти з особливими навчальними потребами дошкільного й шкільного віку, у яких спостерігається порушення зору, слуху, інтелектуальні та психофізичні вади розвитку. Дітям надаватиметься психолого-педагогічна допомога, а батькам – методична допомога та консультація. Педагоги навчатимуть своїх вихованців та включатимуть їх до класів з інклюзивним навчанням, здійснюючи кваліфікований супровід.

Із станом розвитку галузі фізичної культури та спорту у районі ознайомила присутніх головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Тетяна Листопад. Вона назвала значні досягнення спортсменів району не лише на обласному, але і на всеукраїнському та міжнародному рівнях, розповіла про діяльність районної ДЮСШ «Колос», реалізацію спортивних Програм. Зазначила, що поряд із досягненнями у сфері фізичної культури та спорту є і певні проблеми, зокрема, відсутність власної спортивної бази. Але вже зроблені перші кроки у вирішенні цього питання, а саме виготовлено проектну документацію на будівництво спортивного комплексу у с.Талалаївка.

У зв’язку з тим, що не було кворуму засідання, рішення по розглянутих питаннях не приймались, інформації були взяті до відома.

На завершення роботи представники ІГС визначились із датою наступного засідання, яке орієнтовно запланували провести у вересні.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації