back

Представники об’єднаних територіальних громад учились писати проекти для отримання донорських коштів

18 травня 2018

Сьогодні, 18 травня, в залі засідань Ніжинської районної державної адміністрації відбувся тренінг для представників об’єднаних територіальних громад області, організований благодійним фондом «Успішна громада» за підтримки народного депутата України Олександра Кодоли.

Учасників тренінгу з Вертіївської, Лосинівської, Носівської, Варвинської, Мринської, Макіївської ОТГ привітали Голова правління благодійного фонду «Успішна громада» Тамара Стратілат та виконавчий директор фонду Інна Сімакіна.

Тренер - головний спеціаліст відділу Чернігівського обласного молодіжного центру Надія Кривопаленко провела навчання з написання проектів для отримання донорських коштів.

Під час тренінгу учасники дізнались про те, як працює система залучення коштів, які є джерела фінансування та інструменти фандрейзингу, про загальні характеристики міжнародної технічної допомоги та методичні підходи до здобуття грантів, а також про особливості роботи зі спонсорами, донорами, грантодавцями, меценатами та благодійниками.

Привітав учасників семінару особисто народний депутат України Олександр Кодола. Він зауважив, що запорукою успіху громад є спільна праця і підтримка: «Для належного соціально-економічного розвитку ОТГ потрібно залучати не лише державні кошти, чи кошти місцевого бюджету, а й грантові чи спонсорські. Навчити вас цьому і покликаний проект, започаткований благодійним фондом «Успішна громада».»

«Успішна громада – успішна країна,» - переконаний голова Ніжинської райдержадміністрації Вячеслав Івашин, котрий також привітав учасників тренінгу. Він приєднався до думки нардепа, що тільки об’єднавши зусилля представникам влади усіх рівнів, можна досягнути високих результатів на шляху розвитку громад, а отже, і всієї України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА