back

Піротехніки ДСНС здійснювали планові роботи по перевірці урочища "Ветхе" на наявність вибухонебезпечних предметів

14 травня 2018

Відповідно до районної «Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Ніжинського району на 2016-2020 роки» та «Плану організації виконання завдань з розвідки і розмінування місцевості Чернігівської області у 2018 році» затвердженого головою Чернігівської облдержадміністрації, з 23-го квітня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області проводили планові роботи по перевірці урочища «Ветхе», що на Ніжинщині, на наявність вибухонебезпечних предметів. Перевірка та очищення місцевості проводиться з метою запобігання загибелі й травмуванням людей від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами.

Як проходять роботи по розмінування території та чи забезпечені усім належним рятувальники, особисто цікавиться голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. У «Ветхому» він побував 11 травня.

На час візиту очільника району, було обстежено 10,4 га визначеної території, виявлено 20 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, знищення яких здійснено в установленому порядку.

Нагадаємо, що планові роботи по очищенню урочища розпочаті в липні 2017 року, тоді саперами було обстежено територію площею близько 3 га, в ході чого виявлено та знищено у встановленому порядку 7 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Рятувальники ДСНС України звертають увагу населення! У разі виявлення вибухонебезпечних, схожих на них та підозрілих предметів необхідно викликати негайно рятувальників за номером "101" або правоохоронців за номером "102".

За інформацією відділу з питань цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами РДА