back

Обговорили проведення оздоровчої та відпочинкової кампанії в районі у 2018 році

17 квітня 2018

Стратегічним завданням органів виконавчої влади є реалізація права дітей на оздоровлення та відпочинок.

Проведення в районі оздоровчої кампанії та відпочинкової кампанії у пришкільних таборах з денним перебуванням у 2018 році обговорили сьогодні на засіданні районної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей та учнівської молоді. Провела засідання голова комісії – заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

Як повідомив завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер, у 2018 році планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 58,2 % дітей (1276 осіб), з них забезпечення оздоровленням 15,9 % (348 осіб) та відпочинком 42,3 % (928 осіб).

Станом на сьогоднішній день вже оздоровлено 82 дітей.

Значна заслуга в цьому відділу освіти РДА, який, плідно співпрацюючи з Ніжинським протитуберкульозним диспансером, постійно відряджає на оздоровлення дітей до санаторію «Косів» (Івано-Франківська обл.).

Також Районний центр первинної медико-санітарної допомоги здійснює підбір та направлення до закладів оздоровлення дітей за путівками МОЗ.

«У свою чергу сектором сім’ї, молоді та спорту РДА забезпечується 100 % використання путівок, які надаються Департаментом сім’ї, молоді та спорту ОДА. Це путівки до таборів «Артек» та «Молода Гвардія». Звісно, їх кількість недостатня для забезпечення оздоровчими послугами дітей. Тому позитивна практика придбання путівок до закладів оздоровлення для дітей пільгових категорій за кошти районного бюджету, яка була відновлена в 2017 році, цього річ також буде продовжена. Зокрема, плануємо придбати 30 путівок.» - повідомив Андрій Штайнеккер.

Присутні на засіданні обговорили питання фінансування оздоровчо-відпочинкової кампанії, а відповідні спеціалісти наголосили ще й на дотриманні правил пожежної безпеки та санітарних вимог в роботі пришкільних відпочинкових таборів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА