16 квітня 2018

До уваги внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад!

Міжнародна Організація з Міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччини, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW) розпочинає проект підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад в Україні.

До проекту запрошуються внутрішньо переміщені особи (ВПО) з Донецької, Луганської областей та Криму, що проживають в Чернігівській області віком від 18 до 60 років. В рамках проекту заплановано дводенні тренінгові навчання за обраною темою із зазначених двох («Самозайнятість» та «Мікропідприємництво»). Після завершення тренінгів відбудуться консультації із написання бізнес-планів. Кращі бізнес-плани отримають грантову підтримку, яка полягатиме:

- для самозайнятих: обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо еквівалентом – до 650 євро;

- для підприємців (мікропідприємництво) на розвиток підприємництва: обладнання, інструменти, професійна техніка, меблі тощо еквівалентом – до 2500 євро.

Консультації із участі в навчанні й попередній запис учасників та учасниць проводиться до 25 квітня 2018 року за телефонами: (097)606-70-96 або (050)374-10-14 (з 9:00 до 18:00) Охочі пройти навчання заповнюють анкету учасника/учасниці тренінгу. Анкету можна отримати через ел.пошту, пославши запит з темою листа «анкета» на адресу: [email protected] або [email protected] або зателефонувавши за вище вказаними номерами телефонів.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації