back

Обговорили актуальні питання впровадження медичної реформи у Ніжинському районі

12 квітня 2018

Сьогодні в актовій залі Ніжинської центральної районної лікарні відбулась зустріч голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, його заступника Оксани Мелашенко та головного лікаря КЗ «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Івана Бондаря з фельдшерами і завідуючими амбулаторій району.

Головною метою зустрічі стало роз’яснення механізму впровадження медичної реформи в Україні, і на Ніжинщині зокрема.

Як відомо, стартувала медична реформа 2 квітня, та не всі заклади в нашій країні мають достатнє матеріально-технічне оснащення. Тому первинна ланка Ніжинщини буде включатися в реформу поступово, - зауважила заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

У свою чергу очільник району – Вячеслав Івашин наголосив, що спільними зусиллями влади усіх рівнів до кінця цього року усі амбулаторії Ніжинського району будуть комп’ютеризовані та підключені до інтернет-зв’язку.

А до того часу немає мови про підписання декларацій з пацієнтами. Сімейні лікарі та фельдшери Ніжинського району і надалі працюватимуть у звичному режимі. Та все ж посадовці порадили медикам інформувати населення про хід реформування.

Також Вячеслав Івашин розповів і про інші заплановані цього року заходи на покращення якості надання медичних послуг населенню та робочих місць медичних працівників. Це – ремонт Крутівської, Талалаївської амбулаторій, Безуглівського ФАПу, дитячого відділення Ніжинської ЦРЛ і завершення ремонтних робіт у неврологічному відділенні закладу та інше.

Крім того, посадовці обговорили показники виконання Урядової програми «Доступні ліки». Як зауважила Оксана Мелашенко, від початку року показники покращилися, та все ж наголосила на тому, що пільговими ліками мають користуватися якомога більше жителів Ніжинщини. З цього приводу керівники району вислухали та взяли до уваги пропозиції фельдшерів щодо укладання договорів з певними аптеками Ніжина.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА