back

Перша хвиля весняного призову

11 квітня 2018

10 квітня до Збройних Сил України відправилася перша хвиля весняного призову юнаків Ніжинського краю. Серед них, як повідомив ніжинський військовий комісар майор Володимир Якущенко, чотири міських хлопці та вісім з району – Сергій Артем’єв і Сергій Лаврінець (смт Лосинівка), Микола Коротенко (с. Чистий Колодязь), Владислав Костюченко (с. Безуглівка), Сергій Максименко і Ярослав Науменко (с. Стодоли), Дмитрій Тронь (с. Каблуки), Сергій Федоров (с. Бобрик).

Новобранців проводжали батьки, друзі, керівництво району та міста: заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, заступник міського голови Ігор Алексеєнко. А також малеча міського дитсадка №13, яка подарувала призовникам обереги, та вихователі, котрі почастували традиційною українською стравою – варениками. Благословив на ратний труд майбутніх воїнів настоятель Покровського храму Михаїл Якубів, даруючи кожному із них пасочки та іконки.

– Чоловік народжується, щоб захищати свою землю. Ця справа ніколи не була легкою, і все ж, нехай служба в армії принесе вам необхідний життєвий досвід. Повертайтеся додому здоровими і загартованими,– бажала наостанок Оксана Мелашенко тим, хто стояв на межі між юністю і чоловічою зрілістю.

За матеріалами газети «Ніжинський вісник»

Фото Олександра Василенка