back

Пенсії перераховані вже половині військових пенсіонерів

05 квітня 2018

У квітні повністю завершаться перерахунки військових пенсій. Про це повідомляє Пенсійний фонд України. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких колишні військовослужбовці проходили службу (Міноборони, МВС, та інші), – пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду.

Станом на 4 квітня до органів Пенсійного фонду надійшло 87% від загальної кількості зазначених в списках осіб, пенсії яких підлягають перерахунку.

У березні поточного року за наданими довідками проведено перерахунок та забезпечено виплату пенсій понад 106,6 тисячі пенсіонерам на 475 мільйонів гривень (виплата за січень-березень 2018 року). В подальшому ці пенсіонери отримуватимуть підвищені пенсії. Близько 126 тисяч пенсіонерів уже включено у відомість на виплату пенсій у квітні на суму 659 мільйонів гривень.

Таким чином, станом на 4 квітня проведено перерахунок пенсій майже 232,9 тисячі пенсіонерів на суму понад 1,1 мільярда гривень. Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тисяч осіб. Усі перерахунки пенсій військовим пенсіонерам буде завершено протягом квітня.

Довідково. У лютому цього року Кабінет Міністрів ухвалив постанову про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб. Документ розроблено Міністерством соціальної політики на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Передбачається поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. Процедура перегляду пенсій розпочалась 1 березня. На першому етапі, з 1 січня цього року, пенсії підвищаться в середньому на 1500 гривень, з 1 січня 2019 року – не менше ніж на 750 гривень. З 1 січня 2020 року пенсії зростуть ще не менше ніж на 750 гривень. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть щонайменше удвічі. До перерахунку середня пенсія військових складала 2898,41 гривні.

При перерахунку пенсій також враховано вимоги Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» у частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до Закону «Про Національну поліцію України». Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року вони отримуватимуть нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись, починаючи з 1 січня 2019 року.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України