back

Обговорили важливі питання життєдіяльності району

02 квітня 2018

Сьогодні, 02 квітня, відбулась розширена нарада з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак, Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ.

Присутні керівники доповідали про стан справ у галузях освіти, медицини, соціального захисту, культури, сільського господарства, озвучували проблемні питання та плани на поточний тиждень.

Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар нагадав, що з сьогоднішнього дня в Україні стартує кампанія з вибору лікарів: терапевта для дорослого, педіатра для дитини чи сімейного лікаря для усієї сім’ї, за умови, що обраний ними заклад вже підключений до системи «Електронне здоров'я». Аби визначитись як у районі буде проводитись робота у цьому напрямку, було вирішено провести розширену нараду за участю медичних працівників, на якій детально обговорити питання щодо порядку надання первинної медичної допомоги, матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та ін..

Під час розгляду питань, що стосуються захисту прав дітей, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин особливу увагу акцентував на посиленні роботи із сім’ями у складних життєвих обставинах, сім’ями, де існує загроза вчинення насильства, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Він зобов’язав працівників соціальних служб постійно відвідувати ці сім’ї, тримати їх на контролі, тісно співпрацювати із представниками місцевого самоврядування аби не допустити у майбутньому будь-яких трагічних ситуацій.

Також на нараді були озвучені питання виплати заробітної плати, розрахунків за енергоносії, виконання у районі Урядової програми «Доступні ліки» у частині використання коштів, проведення закупівель через систему «ProZorro», виплати щорічної допомоги до 9 Травня, проведення місячника з благоустрою населених пунктів та Дня довкілля, місячника «Спорт для всіх-спільна турбота», підготовки до конкурсу «Гордість району» тощо.

За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації