back

Обговорили ймовірні причини випадку жорсткого поводження, що призвели до смерті дитини

23 березня 2018

У зв’язку із резонансним вбивством дитини, що сталось у селі Мильники Колісниківської сільської ради, вчора 22 березня, у районі та м.Ніжині працювала обласна комісія у складі представників служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Чернігівській області. Члени комісії спілкувались з працівниками відповідних районних та міських служб стосовно соціального супроводу сім’ї Єсипенко, у якій трапилась ця трагедія.

Для підведення підсумків зібрались на нараду у залі засідань районної державної адміністрації. Крім обласних посадовців, участь у нараді взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, представники відповідних районних та міських служб, Ніжинської поліції, районної лікарні, Колісниківський сільський голова.

За словами сільського голови Анатолія Рибки, сім’я Галини Єсипенко, молодшу доньку якої жорстоко вбив співмешканець її подруги, була неблагонадійною, мати зловживала спиртними напоями. Сім’я періодично міняла місце проживання, то мешкала у Ніжині, де зареєстрована мати, то у с.Мильники. Сім’я була під супроводом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також під постійним контролем служби у справах дітей та сільського голови. З матір’ю постійно проводилась профілактична робота. Проте, останнім часом, вона категорично відмовлялась впускати до свого помешкання працівників служб для обстеження умов проживання.

Стoсoвнo Галини Єсипенко службою у справах дітей Ніжинської райдержадміністрації були зібрaні дoкументи щoдo пoзбaвлення її бaтьківських прaв і 2 березня були пoдaні дo суду.

Присутніми на нараді також обговорювались питання взаємодії структурних підрозділів з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації