back

«Чернігівгаз» інвестував в газотранспортну систему регіону 35 млн грн.

16 березня 2018

ПАТ «Чернігівгаз» спрямувало 35,6 млн грн. на модернізацію об`єктів газотранспортної системи Чернігівської області.Більше половини бюджету – 55%, витрачено на забезпечення комерційного обліку природного газу у побутових споживачів.

В першу чергу, проводилися роботи по заміні аварійних ділянок газопроводів та обладнання. Так, близько 9,3 млн грн., або 26% коштів, ПАТ «Чернігівгаз» виділило на реконструкцію та ремонт15,6 км газопроводів в Куликівському, Прилуцькому та Козелецькому районах. Ще 19,6 млн грн. спрямовано на встановлення 9,6 тис. лічильників газу населенню.

В «Чернігівгазі» підкреслюють, що існуючого на сьогодні фінансування недостатньо для забезпечення належного рівня безпеки та ефективності газорозподільної системи. У порівнянні з 2016 роком сума інвестицій зменшилась на 7 млн грн.

«З кожним роком проблема зношеності газопроводів та газорегулюючого обладнання стає дедалі гострішою.З одного боку, це впливає на безпеку газопостачання, з іншого –зумовлює збільшення втрат природного газу в процесі його доставки споживачам. Закладеного обсягу фінансування недостатньо, щоб охопити всі проблемні ділянки.Існуючий інвестиційний бюджет дозволяєлише підтримувати газорозподільну систему в робочому стані», - зауважив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

З огляду на те, що план розвитку 2017 року НКРЕКП остаточно затвердила наприкінці грудня, виконання деяких заходів було відтерміновано на 2018 рік. І хоча обладнання та матеріали вже закуплені, проведенню робіт перешкоджають погодні умови.

В поточному році «Чернігівгаз» продовжить інвестувати кошти в модернізацію газотранспортної системи Чернігівського регіону. Наразі компанія подала на розгляд Нацкомісії проект плану розвитку на 2018-2027 роки (перший рік)на суму понад 150 млн грн.

Довідка: Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становитьблизько600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів.Нашими споживачами є понад 355 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.

Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів. Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону.Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

ПАТ «Чернігівгаз»