back

У Чернігові СБУ припинила надходження зброї з району АТО

15 березня 2018

Співробітники Служби безпеки України блокували у Чернігові збут вогнепальної зброї та боєприпасів, завезених з району проведення антитерористичної операції.

Правоохоронці встановили, що мешканець обласного центру, раніше засуджений за скоєння тяжких злочинів, організував злочинне угруповання, до якого входило п’ятеро місцевих мешканців, двоє з яких є працівниками патрульної поліції.

За оперативною інформацією, спільники планували налагодити розгалужену мережу реалізації зброї та боєприпасів на території області та за її межами.

Правоохоронці задокументували чотири реалізації зловмисниками автоматичної зброї невстановленого зразка та глушника, приблизно двадцять гранат РГН, Ф-1, РГД-5 та запали до них, патрони до вогнепальної зброї різного калібру.

Оперативники спецслужби затримали учасників угруповання у центрі Чернігова при спробі збуту тротилових шашок та електродетонаторів. Під час проведення обшуків співробітники СБУ вилучили два гранатомети РПГ, гранати Ф-1, пістолети різних модифікацій та близько двох тисяч набоїв різного калібру. Виявлена зброя та боєприпаси направленні для проведення експертизи.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з внутрішньою безпекою Національної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.