back

Жителі Кропивного та Ніжинського зібрались на сходи сіл

05 березня 2018

Традиційно голова Ніжинської сільської ради Володимир Орел звітує про соціально-економічний розвиток громади в обох населених пунктах сільської ради – Кропивному та Ніжинському. Сходи сіл відбулись 3 березня. Участь у зборах громадян узяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун та помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат.

Ніжинська сільська рада має один з найбільших місцевих бюджетів (4 млн. 863 тис. грн.) і це дає змогу громаді активно розвиватись. Як доповів Володимир Орел, у 2017 році ремонтувались дороги, була здійснена реконструкція центру села у Ніжинському, виділялись кошти на потреби шкіл, медикаменти для фельдшерських пунктів, на лікування учасників АТО тощо.

Відповідно до рішення останньої сесії районної ради приміщення дитячого садка у с. Ніжинське було передано на баланс сільської ради. У 2016 та 2017 роках за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку відбувалась реконструкція приміщення. Та роботи на даний час не завершені. Тож сільська рада вирішила цьогоріч за рахунок місцевого бюджету їх завершити.

І тим не менш в обох населених пунктах є ряд проблем та критичних зауважень, як-от, постійна проблема з електричною напругою, відсутність інтернет-зв’язку, необхідність ремонту приміщення сільського клубу в с. Кропивне. У Ніжинському жителі висловили незадоволення якістю пасажирського перевезення.

Помічник народного депутата Тамара Стратілат під час обох сходів сіл розповіла про діяльність Олександра Кодоли за 3 роки у Верховній Раді, про залучені ним державні кошти фонду соціально-економічного розвитку територій, зокрема, і для громади Ніжинського та Кропивного. Це – дитячий майданчик у с. Ніжинське, комп’ютерне обладнання для Ніжинської ЗОШ І-ІІ ст., нові шкільні меблі та морозильна камера для Кропивнянського НВК та інше.

Голова районної ради Олег Бузун розповів про результати реформи децентралізації у Ніжинському районі. Повідомив, що до 2020 року села Ніжинське та Кропивне увійдуть до Ніжинської ОТГ.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин перш за все відзначив роботу сільського голови Володимира Орла, подякував за постійну співпрацю та вирішення соціальноважливих питань життєдіяльності громади. Крім того, посадовець повідомив про заплановані зміни для громади у 2018 році – це встановлення міні-футбольного поля зі штучним покриттям у с. Ніжинське за рахунок співфінансування з держаного та місцевого бюджетів та будівництво внутрішнього санвузла у Ніжинській ЗОШ І-ІІ ст.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА