back

Фонд виплатив внутрішньо переміщеним особам більше 1,6 млрд гривень

16 лютого 2018

Сума страхових виплат, які протягом 2017 року здійснив Фонд соціального страхування України внутрішньо переміщеним особам, склала 1 млрд 618 млн гривень. Половину цієї суми (759,38 млн грн) було виплачено особам, які виїхали із зони проведення АТО в інші регіони України. Ця категорія отримувачів нараховує 22 391 особу.

Другу половину суми (858,7 млн грн) виплачено особам, що залишили зону проведення АТО, але здійснили переміщення у межах Донецької та Луганської областей. Ця група потерпілих нараховує 21 670 осіб.

Директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков повідомив, що у зазначену суму входять щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей, одноразова допомога потерпілим, медична та соціальна допомога.

Нагадаємо, що виплати здійснюються відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 11.12.2014 № 20 «Про затвердження Порядку надання страхових виплат, фінансування витрат на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції».

Прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України