back

Урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2018

15 лютого у Ніжинському міському будинку культури відбулися міськрайонні урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Урочистості відкрив народний депутат України Олександр Кодола. У своїй промові він відзначив роль українських солдатів та офіцерів у війні, котра тривала десять років і з якої не повернулося 3360 українців. Як можна про це забути? Підкреслив, що, незважаючи на різні точки зору на події майже 30-річної давнини, можна впевнено сказати: наші воїни, прийнявши присягу, виконали її до кінця, не посоромили свою Батьківщину. Тому полеглим – пам'ять, а квіти і шана – живим. Відзнаки від народного депутата України отримали: Микола Самсонюк, Володимир Черненко, Анатолій Охонько, Микола Калашник, Олексій Ночовний, Василь Сакульцан, Віра Парубець, Володимир Драб.

До привітань долучився секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб. Подякувавши за активну життєву позицію, він відзначив Почесними грамотами та подяками учасників бойових дій Афганістану: Володимира Борисенка, Олександра Волинця, Григорія Єрка, Юрія Зайцева, Миколу Нестеренка, Миколу Сідька, Олександра Хорешка; учасника бойових дій Югославії Івана Вінцевіча; вдову померлого інваліда учасника бойових дій Афганістану Марію Холод; активного члена ГО «НМОВА» Світлану Самойлович.

Указом Президента України Петра Порошенка за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено Григорія Гакала.

За багаторічне сумлінне виконання громадських обов'язків, відданість і честь та з нагоди 29-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан Почесними грамотами Чернігівської ОДА нагороджені Олександр Давиденко і Михайло Марусечко.

Почесні грамоти обласної ради із рук голови районної ради Олега Бузуна отримав учасник бойових дій Афганістану Василь Якименко. Такою ж нагородою – за активну допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців в Афганістані, а також учасникам бойових дій Афганістану й АТО – відзначено й керівника СПОП «Ксена» Віру Давиденко. Відзнаки районного рівня Олег Віталійович вручив Віктору Богданову, Сергію Дейнеці, Миколі Самсонюку; активним членам ГО «НМОВА» Миколі Шевченку і Валентині Нестеренко.

Вітальні слова наймужнішим чоловікам Ніжинщини адресував і перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак. Грамоти районної державної адміністрації він вручив учасникам бойових дій Афганістану: Миколі Бойку, Віталію Борису, Леоніду Безпалому, Михайлу Воронусі, Володимиру Парубцю.

Голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак за дорученням народного депутата України, голови Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО Сергія Куніцина вручив Почесні грамоти Міністра оборони України своїм побратимам Юрію Михнику та Анатолію Опанасенку.

Після урочистої частини присутнім музичні вітання дарували учасники художньої самодіяльності міста та району, а також патріотичний гурт «Набат» (м. Ічня).

Зібрання завершилося покладанням квітів до пам’ятника загиблим в Республіці Афганістан в м.Ніжині.

За інформацією газети "Ніжинський вісник"

Фото Олександра Василенка