back

Підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету Ніжинського району за 2017 рік

08 лютого 2018

Сьогодні, 08 лютого, відбулось спільне розширене засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради, яке провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у засіданні узяв голова районної ради Олег Бузун.

На порядок денний було винесено питання про виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за 2017 рік та основні завдання на 2018 рік. З доповіддю по даному питанню виступив начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест, який детально охарактеризував виконання показників Програми по всіх галузях.

Так, обсяги промислового виробництва за січень – грудень 2017 року склали 279,5 млн.грн. і становлять 112,3% до січня –грудня 2016 року.

За 2017 рік по сільгосппідприємствах району вироблено валової продукції на суму 448,706 млн. грн. ( 114,4 % до рівня минулого року).

До бюджету району за 2017 рік надходження податків від малих підприємств та фізичних осіб склали 26869,5 тис.грн. (2016 рік – 18417,6 тис. грн.).

За 9 місяців 2017 року в економіку району залучено 63627 тис. грн. капітальних інвестицій (за аналогічний період минулого року – 54801 тис. грн.).

За 2017 рік населенню району було реалізовано товарів на 11,7 % більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Планові показники 2017 року по доходах, затверджених органами місцевого самоврядування, виконані на 108,3 %.

Згідно матеріалів статистичного спостереження станом на 01.01.2018 року заборгованість по виплаті заробітної плати відсутня.

Із залученням коштів ДФРР проведена реконструкція системи опалення Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ст. з встановленням модульної котельні на твердому паливі та виконана частина робіт по реконструкції будівлі №2 Ніжинської ЗОШ І-ІІ ст. під дошкільний навчальний заклад.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку території проводились роботи по капітальному ремонту класу інформатики Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. та класу англійської мови Крутівської ЗОШ І-ІІІ ст., приміщень їдалень Безуглівського НВК, Перемозької та Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ст., улаштування внутрішніх санвузлів у Крутівському будинку культури, ремонт неврологічного відділення Ніжинської ЦРЛ.

У 2017 році після реконструкції частини будівлі Безуглівської ЗОШ І-ІІІ ст. в експлуатацію введений дитячий садок на 25 місць.

У селах Вертіївка, Титівка, М.Кошелівка, Талалаївка, Колісники, Мильники, Кунашівка за рахунок місцевих бюджетів збудовано та введено в експлуатацію 28,9 км мереж вуличного освітлення. Проведений капітальний ремонт проїзних частин автомобільних доріг та вулиць комунальної власності в с. Вертіївка, с. Ніжинське , смт. Лосинівка.

Разом з тим, валове виробництво молока за січень - грудень 2017 року становить 4017,8 т, що на 1147,1 т, або на 22,2 % менше відповідного періоду 2016 року. Причиною зменшення виробництва молока є скорочення поголів’я молочних корів на 228 голів в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Вадим Шелест озвучив і проблемні питання району: незадовільний стан доріг, на ремонт яких минулого року кошти не виділялись, і відповідно через це - незадовільна якість пасажироперевезень.

Співдоповідачами з даного питання були начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша та Заньківський сільський голова Любов Сацюк. Остання поінформувала про соціально-економічний розвиток населеного пункту, проведений благоустрій та ремонтні роботи в закладах соціальної інфраструктури. Відзначила підтримку й допомогу в цих питаннях керівництва ТОВ «Заньківське».

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин окреслив ряд запланованих завдань на 2018 рік, зокрема тих, що стосуються фінансування із фонду соціально-економічного розвитку територій за підтримки народного депутата України Олександра Кодоли. Це утеплення фасаду, заміна вікон, облаштування внутрішнього санвузла у Галицькій школі; облаштування двох палат для реабілітації чорнобильців, учасників бойових дій та АТО в Лосинівській амбулаторії; ремонт Талалаївської, Крутівської амбулаторій та фельдшерського пункту в с. Безуглівка; ремонт в їдальнях Крутівської школи і садочку та інше. Також висловив свої сподівання на те, що цього року ремонт доріг в Ніжинському районі буде проведений, першочергово: Заньки – В. Кошелівка – Дуболугівка, Талалаївка – Лосинівка через Погребець, на Терешківку, Шатуру та інші.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА