back

Відбулись змагання на кубок Ніжинського району з гандболу

05 лютого 2018

3 лютого у спортивному залі Ніжинського агротехнічного інституту пройшли баталії за кубок Ніжинського району з гандболу. Цього року 4 команди боролися за звання кращої гандбольної команди: Агровикладачі – фаворит турніру, переможці останніх змагань, які відбувалися у 2017 році; команда с. Ніжинське; команда с. Вертіївки та команда с. Крути.

Учасники розігрували кубок та медалі по круговій системі, тобто мали зіграти кожна з кожною. У першому турі згідно жеребу зустрічалися Агровикладачі з Вертіївкою. За явної переваги перемогу святкували викладачі Ніжинського агротехнічного коледжу 15:4. Інший матч сильнішого не виявив: Крути – Ніжинське 4:4.

Другий тур підтвердив силу Агровикладачів, попри рівний перший тайм, у другому команда все ж дотиснула опонентів із Ніжинського. Підсумковий рахунок 11:5. Крути лише в самому кінці змогли здолати Вертіївку - 5:4.

Останній тур мав розставити всі крапки та визначити переможців. Першими вийшли на паркет Ніжинське та Вертіївка. Попри велику перевагу села Ніжинське, лише в один м’яч зуміли в підсумку перемогти 6:5, і як мінімум завоювати бронзу, і мали сподіватися, що Агровикладачі з великим рахунком здолають Крути, щоб отримати срібні нагороди. А Вертіївка задовольнилась четвертим місцем. Цікавим видався останній матч цього захоплюючого турніру. З перших хвилин Агровикладачі просто знищували суперника 6:0, Крути оговталися під завісу першого тайму, а далі точилася справжня чоловіча боротьба. Крутам, щоб завоювати срібло, варто було не програти у 7 м’ячів, а перемога і взагалі робила чемпіонами, хоча про це ніхто і не думав. Тим не менш крутяни змусили понервувати новоспеченого чемпіона, за три хвилини до фінального свистка розрив у рахунку був мінімальний 10:9 - гідний супротив фаворитам, які все ж таки перемогли цей матч 12:9 і вдруге поспіль завоювали кубок. А Крути задовольнилися сріблом, що також чудовий результат.

Запорукою успіху Агровикладачів стала злагодженість у діях, а також блискуча гра їх лідера, Сергія Паливоди, котрий у кожному матчі закидував по 6 голів.

Турнір закінчився, команди отримали заслужені нагороди: кубок, медалі та дипломи з рук голови районної державної адміністрації Вячеслава Івашина, завідувача сектору сім’ї, молоді та спорту РДА Андрія Штайнеккера, голови спортивного товариства «Колос» Володимира Євтуха. Свято спорту відбулося, всі отримали задоволення, спортивний азарт. Слід подякувати і Василю Лукачу, за надання спортивного залу, а також викладачам кафедри фізичної культури.

Сектор сім’ї, молоді та спорту РДА