back

28 та 29 січня відбудуться урочисті заходи з відзначення 100-річчя бою під Крутами

16 січня 2018

Сьогодні, 16 січня, відбулось виїзне засідання робочої групи з підготовки та відзначення в області 100-річчя бою під Крутами.

Запрошені голови Ніжинської та Борзнянської райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники Українського інституту національної пам’яті та Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» зібралися на території комплексу у с. Пам’ятне Борзнянського району.

Провела засідання робочої групи заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Вона зупинилась на всіх організаційних моментах, наголосила на відкритті нової експозиції «Сіверщина – Блокпост пам’яті», котра пов’язує між собою сьогоднішні події на сході України та події 100-річної давності під Крутами і розповідає про патріотів нашої держави, котрі вели й ведуть боротьбу з Московією.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван розповів про здійснені заходи по підготовці до відзначення ювілейної дати бою під Крутами: це ремонтні та роботи з благоустрою на території Меморіального комплексу тощо.

Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко ознайомив присутніх з детальним планом проведення урочистих заходів з відзначення 100-річчя бою під Крутами. Він зауважив, що заходи відбуватимуться 2 дні – 28 та 29 січня на високому офіційному рівні.

Крім того, під час засідання були обговорені питання організації пунктів обігріву та харчування учасників заходу; щодо забезпечення громадського порядку та регулювання розміщення транспорту на території проведення заходу; щодо забезпечення медичного супроводу та інші організаційні питання.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА